Web tasarım ajansı seçerken sorulması gereken soruları sizin için hazırladık.
Web Tasarım Ajansı ile Buluşma zamanını planlayın (yüz yüze veya telefonla/görüntülü görüşmeyle) ve deneyimleri ve hizmetleri hakkında daha iyi bir fikir edinmek için onlara aşağıdaki soruları sorun:
1. Web sitelerinizi güçlendirmek için bir içerik yönetim sistemi kullanıyor musunuz?
Bir içerik yönetim sistemine (CMS) aşina değilseniz, yalnız değilsiniz. Ve aslında, tam olarak bu terminolojiyi kullanırsanız, görüştüğünüz şirketler etkilenmelidir.
CMS, teknik olmayan kişilerin web sitelerini kendi başlarına kolayca güncellemelerini kolaylaştıran bir web sitesi platformudur. Bu nedenle, düzenlemek için HTML veya CSS bilmeniz gereken bir web sitesi yerine (statik bir web sitesi olarak adlandırılır), sitenizin arka ucuna hızlı bir şekilde giriş yapabilir ve metni, resimleri, videoları vb. Kendi başınıza güncelleyebilirsiniz. Bu size kendi web siteniz üzerinde daha fazla güç ve kontrol sağlar.
Burada istediğiniz cevap evet, web siteleri oluşturmak için içerik yönetim sistemlerini kullanıyorlar. En popüler olanları WordPress (piyasadaki en popüler CMS), Drupal, Squarespace, Wix ve Joomla’dır.
2. Yeni web sitesini CRM, etkinlik yönetimi veya çevrimiçi ödeme araçları gibi üçüncü taraf platformlarla entegre edebilir misiniz?
Bir ajansın deneyimini, sınırlamalarını ve iş ihtiyaçlarınızı anlamak önemlidir. Hubspot gibi üçüncü taraf araçlarını entegre etmek, mevcut ve potansiyel müşterilerinizi izlemenize olanak tanır. Hubspot gibi bir CRM’yi web sitenizle entegre ettiğinizde. Müşterinizle ilgili ek bilgileri daha iyi görebilirsiniz. Son zamanlarda vaka çalışmalarına bakıyorlar mı? Onlara ulaşmak için harika bir zaman olabilir.
Üçüncü taraf araçlarının kullanımı, pazarlama çabalarınızı büyük ölçüde artırabilir ve daha verimli çalışmanıza ve daha akıllı kararlar almanıza olanak tanır.
3. Sektörümdeki şirketler için başka web siteleri geliştirdiniz mi?
Sektörünüz için siteler geliştirme deneyimine sahip bir ajansla çalışmak istiyorsunuz. Bu, içerik, güvenlik, HIPPA uyumluluğu ve ADA uyumluluğu ile ilgili katı kurallar nedeniyle sağlık, diş, e-ticaret ve hukuk endüstrileri için son derece önemli olabilir.
Web sitelerinde endüstri deneyimi görseniz bile, sektörünüz için yaptıkları iş örneklerini isteyin. Kullandıkları tasarım ve geliştirme sürecinde size yol göstermelerini sağlayın.
4. Web sitemde çalışacak Web Tasarım Ajansı ekibi ile tanışabilir miyim?
Kiminle çalışacağınızı bilmek, projenizin başarısı için önemlidir. Bölgenizde yerel olmasalar bile, web tasarım ajansı le bir telefon görüşmesi veya görüntülü sohbet yoluyla tanışabilmeniz gerekir. Satış temsilcisinin veya ajansın ekibiyle tanışmanıza çok istekli olmadığını düşünüyorsanız, onları listenizin en altına taşımayı düşünebilirsiniz.
5. Web sitemizden en iyi şekilde yararlandığımızdan emin olmak için önerilerde bulunuyor ve bana en iyi uygulamalar hakkında tavsiyelerde bulunuyor musunuz?
Ajansınızla sahip olacağınız ilişkiyi anlamak önemlidir. Hedeflerinizi anlamak ve onlara ulaşmanın en iyi yolu hakkında size tavsiyelerde bulunmak için çalışacaklar mı? Bazı ajanslar tasarıma odaklanabilir veya belki de düşük bir maliyete ulaşabilir.
Hedefleri anlamak, en iyi çözümleri araştırmak ve bunları tartışmak için önceden zaman ayırmak, mükemmel sonuçlar elde etmek için önemlidir. Hangisi daha önemli? En iyi görünümlü web sitesine, ucuz bir web sitesine veya ziyaretçileri müşterilere dönüştüren web sitesine sahip olmak.
6. Web sitemi nasıl kullanacağımı bana öğretir misiniz?
Kendi web sitenizi güncellemek ilk başta korkutucu görünebilir, ancak bazı eğitim ve rehberlikle yakında kısa sürede yeni sayfalar ve blog yayınları ekleyebileceksiniz. Kendinizi korkmuş hissediyorsanız, yakında web tasarım ortağınız olacak olan web tasarım ortağınıza, siteniz yayınlandıktan sonra temel web sitesi eğitimi sunup sunmadıklarını sorun.
Temel web sitesi eğitimi, web sitenize nasıl giriş yapacağınızı, yeni bir kullanıcının nasıl ekleneceğini, içeriğin nasıl düzenleneceğini, nasıl form oluşturulacağını ve web sitenizde düzenli olarak yapmanız gereken diğer her şeyi içermelidir.
Ayrıca, “Sitemi kendi başıma güncelleyemezsem ne yapmalıyım?” diye de sormalısınız.
Web tasarım ortağınız, bir geliştiricinin yardımına veya daha karmaşık bir güncellemeye ihtiyacınız olması durumunda sürekli destek ve sorun giderme sağlamalıdır. Devam eden bir bakım anlaşmasına bazı destekler dahil edilebilirken, geliştirici gerektiren güncellemelerin saatlik ücret üzerinden fiyatlandırılması muhtemeldir. Sadece ne tür güncellemelerin bir geliştirici gerektireceğini ve neyin gerektirmeyeceğini anladığınızdan emin olun.
7. Web sitesi için sürekli bakım ve güvenlik güncellemeleri sunuyor musunuz?
Tüm ajansların bir destek departmanı yoktur veya devam eden web sitesi yönetimini ele almaz. Bir şeyler ters giderse kime başvurabileceğinizi ve ne tür bir tepki süresi bekleyebileceğinizi anlamanız önemlidir.
Teknoloji sürekli değişiyor, güvenlik açıkları ortaya çıkıyor ve gizlilik politikalarıyla ilgili yasalar değişiyor. Web sitenizin sonunda bir güncellemeye ihtiyacı olacak. Güncellemeler genellikle güvenlik açıklarını düzelterek veya kod iyileştirmeleri yaparak işleri iyileştirir. Bazen kodlama güncellemesi olmadan mevcut işlevselliği bozabilirler. Bunun nasıl ele alınacağına dair bir planınız olmalıdır.
Ajans barındırma ve sürekli destek sunuyorsa. İşlerin nasıl yedeklendiğini ve bir şeyler ters giderse web sitenizi geri yüklemek için ne gerektiğini ve bir yedekten geri yüklemeniz gerektiğini öğrenmelisiniz.
8. SEO hizmetleri sunuyor musunuz?
Arama motoru optimizasyonu (SEO), optimum arama motoru sıralaması ve kullanıcı deneyimi için web sitelerini (site yapısı, içerik, resimler, videolar, meta etiketler vb. Dahil) optimize eden dijital pazarlama uygulamasıdır. Sıfırdan bir web sitesi oluştururken, ajansların SEO’yu akılda tutmaları önemlidir, böylece arama motorları sitenizi anlayabilir ve arama sonuçlarında sıralayabilir.
SEO hizmetleri sunan bir web tasarım şirketi seçmek istiyorsunuz. En son algoritma değişiklikleri, SEO trendleri ve pazarlama taktikleri hakkında güncel kalan ayrı bir pazarlama departmanına sahip olmaları daha da iyidir.
9. Web sitesinin sahibi kim olacak?
Bunun garip bir soru gibi görünebileceğini biliyorum. Ama sormayı hak ediyor. Bazı ajanslar size devam eden bir ücret karşılığında bir web sitesi kiralar. Onlardan ayrıldıktan sonra web sitesi ve bazen web sitesindeki içeriğin bir kısmı onlara aittir ve yanınıza alamazsınız.
Bu genellikle bir ajansın size sahip olduğunuz ve seçtiğiniz herhangi bir yerde barındırabileceğiniz bir web sitesi oluşturmasına kıyasla daha düşük bir başlangıç ve devam eden maliyetle birlikte gelir.
Bu nedenle, web sitesinin kime ait olduğunu ve blog gönderileri gibi içeriğin bir ajans tarafından yapılıp yapılmadığını anladığınızdan emin olun. Gönderideki içeriğin sahibi kimdir?
10. Artık şirketinizle çalışmak istemiyorsam web sitemi başka bir hosting şirketine taşıyabilir miyim?
Çalıştığınız ajans web sitenizi barındıracaksa. Fikrinizi değiştirirseniz ve başka bir şirketle ev sahipliği yapmak isterseniz, başka bir ana bilgisayara taşıma sürecinin nasıl görüneceğini bilmelisiniz.
Web sitenizi barındıran ajansın sizin için bir şeyler taşıyıp taşımayacağını öğrenin. Veya size veritabanı ve FTP erişimi vereceklerse, ancak kendiniz taşımanız veya sizin için taşıyacak birini bulmanız gerekecekse. Genellikle deneyim sorunsuz geçmeli, ancak süreci tam olarak anladığınızdan emin olun.
Eğer Web Tasarım Ajansı İzmir de arıyorsanız hemen iletişime geçebilirsiniz.
Çoktan bir web sitesi sahibiyseniz ve web sitenizi yenilemek istiyorsanız Web Sitenizi Yenilerken Dikkat Etmeniz Gerekenler yazımızı okuyabilirsiniz.