En İyi Web Tasarım Trendleri 2020

You are currently viewing En İyi Web Tasarım Trendleri 2020

En İyi Web Tasarım Trendleri 2020

 

2020 kullanıcı deneyimlerini sunmakla ilgili olarak;

Web tasarım trendleri 2020 yılında; hızlı yükleme süreleri ve arama motoru sıralaması, asimetrik düzenlerle birleştirilen göz alıcı basit tasarımlar, sürükleyici video arka planları ve daha fazlasını sağlayan hız ve mobil özelliklere öncelik verildi.

En yeni web tasarım trendleri;  güncel kalmak, web sitenizin başarısı için çok önemlidir. Her yıl, görseller, algoritma güncellemeleri ve en iyi uygulamaların popülaritesi açısından çok şey değişiyor.

Bugün şık ve modern görünen bir web sitesi, birkaç ay içinde modası geçmiş ve sevimsiz görünebilir. Bu nedenle, sektördeki bir trend ile geçen bir moda arasındaki farkın bilinmesi web sitenizi tasarlarken çok önemlidir – tasarımınızın birkaç yıl boyunca harika görünmesini  sağlamanız gerekir.

2020 kullanıcı deneyimini sunmakla ilgili; en iyi web tasarım trendleri, hızlı ve mobil uyumlu, asimetrik düzenlerle dikkat çekici basit tasarımlara, sürükleyici video arka planlarına ve daha fazlasını gösterecek.

Hız; En Önemli 

Potansiyel bir müşteriyle iyi bir izlenim bırakmak için ne kadar zaman harcayacağınızı düşünüyorsunuz? Onlarla internet üzerinde bir etkileşimden bahsediyorsanız; üç saniyeden daha az zamanınız olur.

İnsanlar beceriksiz ve sabırsız olma eğilimindedirler. Eğer internet gerçekten insan doğasını gözleyen bir varlık olduğunu düşünseydik, bu varlığa bekletilmekten hiç hoşlanmadığımızı göstermiş olurduk. Akamai ve gomez.com tarafından yapılan çalışmalarda, kullanıcıların %50’si bir siteye tıkladığında , yüklenmesi 3 saniyeyi geçerse siteyi terk etme olasılığın çok yüksek olduğu gözlemlenmekte.

Gördüğünüz gibi, güzel bir site güzel bir sitedir, ancak tasarımı indirmesi çok uzun sürecek kadar ağırsa, sitenize bakmak için etrafta dolaşan hiç kimse olmadığı için çok fazla gelir kaybedebilirsiniz. Daha da kötüsü, Temmuz 2018’de yürürlüğe giren Google Hız Güncellemesi ile Google, diğerlerinden daha hızlı yükleyen siteler için sıralamalara öncelik vermeye başladı ve muhtemelen diğer arama motorlarıda yakında Google’ı takip edicek.

Tüm bunların anlamı olarak, web sitelerinin daha hızlı yüklenmesini gerektirdiğinden, web tasarımının tasarım sürecinde hıza öncelik vermesi gerektiği anlaşılır. Web tasarımcıları, çalışmalarını hem güzel görünecek hem de üst düzey bir şeye dönüştürmek için geliştiriciye güvenemezler – hızın bir tasarım parametresi olması gerekir.

Devasa fotoğrafların, sıkıştırılmamış videoların ve şişirilmiş Javascript günleri sona erdi. Büyük resimler ve videolar web tasarımından çıkmazken, 2020’da yükleme sürelerini yavaşlatacak şekilde birleştirilirler.

Düz tasarım

Birkaç yıldır, web tasarımcıları ve geliştiricileri daha iyi mobil performans için temiz ve basit web siteleri oluşturmaya başladı. O zamandan beri, mobil aramaların sayısı arttı ve web siteleri için mobil tasarım artık bir seçenek değil, gereklilik. Görüntü ağırlıklı web siteleri daha önce tartıştığımız gibi yavaş yükleniyor ve mobil kullanıcıları sinirlendiriyor.

Temiz, minimalist tasarımlar, düz tasarımlar; hızlı yüklendiği ve mobil uyumlu olduğundan bolca talep edilmektedir. Burada etkili olan hem mobil kullanıcıların hem de masaüstü tarayıcılar da hızlı yüklenen web sitelerini deneyimleyebilinir olması, İkincisi ise; yüksek SEO değeri ulaşabilir olmalarıdır. Sade tasarım, bir sitenin arama motorlarının ihtiyaç duymaya başladığı hız gereksinimlerinin çoğunu yerine getirmesine yardımcı olur. Bu nedenle düz tasarım popüler olmaya başladı ve 2021’de modaya uygun olmaya devam edecek gibi gözükmekte.

Düz tasarım, her şeyin iki boyuta indirildiği anlamına gelmez – hepsi minimalizm ve kullanılabilirlikle ilgilidir. Karmaşıklıktan kurtulan ve web sitenizin önemli kısımlarına odaklanan bir tasarım estetiğidir. Parlak renkler, temiz ve net kenarlar ve çok sayıda açık alan kullanan düz ve sade tasarım, dikkat dağıtıcı ve yavaş yüklenen yüksek çözünürlüklü görüntü tabanlı tasarımlardan daha ferahlatıcı bir seçenektir.

Minimalist olması, bu düz tasarımın sıkıcı olduğu anlamına gelmez. Parlak renkler ve gösterimi basit görüntüler ve sans-serif yazı tipleri ile zıt kılan düz tasarımın parçalarının toplamı, göz alıcı ve ilgi çekici mükemmel bir kullanıcı deneyimi sağlamak için bir araya gelir.

Düz tasarım büyüleyici olacak resimlere dolu olmadığında, bir kullanıcı sayfaya girdiğinde yüklenecek büyük miktarda ek veriye sahip değildir. Bu web sitesi sahipleri için iki harika şey anlamına gelir: birincisi, müşterilerin mobil olarak geziyor olmaları ya da başka türlü web sitesinde keyifli ve hızlı bir yükleme deneyimi yaşamaları. İkincisi, bu verilerin ışık hızında yüklenen tasarımları sayfa hızını ve optimizasyonunu çok, çok daha hızlı hale getirmesi; bu da Google, Bing ve diğer tüm arama motorlarına gerçekten çekici görünmektedir. Hız bölümünde tartıştığımız gibi, daha hızlı yükleme süreleri, sitenizin iyi bir şekilde sıralanmasının daha muhtemel olduğunu ve ilgi çekici bir tasarıma sahip olduğundan kullanıcıların sitenizde daha uzun süre kalabilecekleri ve dönüştürme olasılığının daha yüksek olduğu anlamına gelir.

Önce Mobil

Hız, Google’ın web sitelerini ölçmek için kullandığı tek cetvel değildir. 2015 yılında mobil aramalar genel olarak masaüstü aramalarını üstlendi ve mobil aramaları dünya çapında en yüksek arama formuna dönüştürdü. Buna göre, Google ilk önce siteleri endekslediklerini değiştirdi ve artık mobil sitelere mobil dostu olmayan sitelere göre öncelik veriyorlar.

Mobil sitelerin masaüstü sitelerden öncelik kazanmasıyla, mobil öncelikli tasarımın bir trend haline gelmesi şaşırtıcı değildir. Mobil uyumlu web tasarımı, web sitelerinin temelde tasarlanma şeklini değiştirmekle ilgilidir. Bir sitenin yalnızca bir masaüstü veya dizüstü bilgisayar için tasarlanabileceği standart zaten, bu seçeneklere mobil uyumlu veya mobil bir tasarım da eklenebilir. 

Mobil uyumlu tasarıma yönelik bu çıkış, yalnızca sıralama faktörlerine veya SEO’ya bağlı değildir. Görsel sonuç, öncelikle kullanıcının cihazda arama yapacakları web sitesindeki deneyimini artıracak bir şeydir. Bu tasarım trendi, mobil kullanıcıların ihtiyaç duyduğu talebi karşılamakta olduğundan daha uzun bir süre boyunca trend kalacak gibi gözükmektedir.

web tasarım tredleri 2020

Grid / Asimetrik Düzenler

2020’da, web tasarım trendleri tamamen kutunun dışında düşünmekle ya da ızgarayla ilgilidir. Grid (Izgara) ve asimetrik tasarımlar, web tasarım endüstrisinde büyük bir iz bırakıyor. Birçok web tasarımcısının düz, hızlı, minimalist tasarıma yönelmesine rağmen, kırık düzenlerin taze ve çarpıcı görünümünü savunan büyük bir tasarımcı kitleside da var.

Grid veya asimetrik mizanpajlardan bahsettiğimizde, bu web sayfalarından gazetelere, basılı ve açık hava reklamlarına kadar yıllarca her türlü mizanpajlarda kullanılan ızgara sistemini ifade eder. Bir ızgara sistemi, tasarımcıya içerik eklerken kolayca hizalama ve tutarlılık sağlamasında yardımcı olur – görüntüler, başlıklar, kopyalar, harekete geçirme çağrıları – çalıştıkları her ortamı, genel olarak korurken ızgara yapısınıda korurlar simetriyi de.

Tarihsel olarak, bir ızgara kullanmamak ya da “onu kanatlandırmak”, kullanıcının sayfanın en önemli bölümlerine odaklanmasını engelleyen özensiz ya da dikkat çekici tasarımlar olarak adlandırdığı sonuçlarla sonuçlanmıştır. Bununla birlikte, asimetri ve kopuk ızgaralar, diğer birçok web sitesi tasarımına benzememenin bir yolunu bulurken, aynı zamanda dikkat dağıtıcı ya da özensiz olmasından dolayı daha fazla popülerlik kazanmaktadır.

Tasarımcılar bunu ızgara düzenini dikkatlice ve dikkatlice kırarak ve planlanan asimetri ile hiyerarşi kurarak başarabilirler. Olağandışı yerleşimlerin kullanılması, farklı renk ve dokularla katman oluşturma, düzensiz desenleri tekrarlama, beyaz alan kullanımı ve tipografinin yaratıcı kullanımı normalde ızgara tabanlı düzenlerde bulunmayan bir derinlik hissi yaratır.

Bu tasarımlar çarpıcı, kullanıcıların ilgisini çekmeye ve web sitesinin en önemli kısımlarına yönelmelerine yardımcı olmakla birlikte, yerleşik tasarımlarından dolayı değil. Bunun yerine, görsel hiyerarşinin yaratıcı kullanımı, gözün nereye bakılacağını yönlendirir. Tasarımcı, renkleri, şekilleri, dokuları, etkileyici türünü ve dinamik görüntüleri kullanarak, kullanıcının dikkatini, kullanıcıların bulmasını istedikleri içeriğe veya CTA’lara yeni, ilgi çekici bir şekilde yönlendirebilir.

Şekiller

Düz tasarımın minimalizmi ile kırık ızgaraların kontrollü kaosu arasındaki orta nokta eğilimi, geometrik şekillerin eğilimidir. Bunun, ortaokulda üçgenler, altıgenler ve daireler gibi öğrendiğiniz basit, Öklid geometrik şekilleri ifade ettiğini düşünüyorsanız, kesinlikle haklısınız demektir.

Şekiller, bir tasarıma ne kadar kolay entegre edilebilecekleri nedeniyle düz ve kırık ızgara arasındaki boşluğu doldurabilir. Parlak renklere sahip basit geometrik şekiller ilginç kenarlar oluşturabilir ve çekici olurken hızla yüklenebilir. Şekilleri fotoğrafla ve türle birleştiren veya yinelenen desenleri oluşturmak için şekilleri kullanan tasarımlar, kırık ızgara veya asimetrik düzenlerde bulunan dinamizm ve derinlik ile sonuçlanabilir.

Bu çok yönlülük, şekillerin 2020’da neden bir trend haline geldiğinin büyük bir parçasıdır. Temel geometri matematiği, görseller asimetri içerebilse bile, bir web sitesinde denge hissi oluşturmaya yardımcı olur. Çoğunlukla, geometrik şekiller kolayca bir araya kolayca veya yan yana oturarak, hızlı bir şekilde organizasyon veya hiyerarşi kurar.

Şekiller, insanların doğal olarak birbirleriyle ilişkilendirdiği düşünce ve duyguların olduğu renkler gibidir. Dikdörtgenler dengeyi temsil eder, daireler birliktir ve üçgenler ve eşkenar dörtgenler dinamiktir. Belirli şekillerin veya şekil kombinasyonlarının yaratıcı kullanımı, web sitenizi ziyaret edenlerin hissetmesini istediğiniz duyguları veya hisleri şekillendirmek için kullanılabilir.

Dramatik veya az miktarda kullanılabilirler – bu sadece markanızın estetiğine bağlıdır. Şekiller kolayca görsel hiyerarşi kurmanıza yardımcı olur ve siteniz geleneksel bir ızgara tasarımından uzaklaştığında bile ziyaretçilerinizin fark etmesini istediğiniz sayfanın bölümlerine dikkat çeker. Bu yüzden 2019’da web tasarımında geometrik şekiller görmeye devam edeceğiz.

Tek Sayfa Tasarımı

Hız ve minimalizm, 2020’da web tasarımı hakkında konuşurken tekrar tekrar ortaya çıkan trendlerdir. Bu, sayfasız tasarım olarak da bilinen tek sayfa tasarımının 2020 web tasarım trendi haline gelmesinin ana nedenidir. Tek sayfa tasarımı çok açıklayıcı bir başlıktır – tamamen sessiz bir hiyerarşi altında düzenlenmiş birden fazla servis sayfası veya blog makalesi yerine tek bir sayfaya sahip web sitelerine atıfta bulunur.

Geleneksel bir SEO dijital pazarlama bakış açısına göre, bu muhtemelen bir hata gibi görünüyor – sayfalar ve normalde sahip olacağınız içerik olmadan belirli anahtar kelimeler için sıralama yapmak çok daha zor olacak, ayrıca diğer gelişmiş SEO’ları gerçekleştirmek de kolay olmayacaktı. teknikleri. Evet, pageless tasarımında belirli SEO taktiklerini kullanmak daha zor olsa da, bunun gibi eksileri de düşmeye başlıyor.

Hız ve düz tasarımda tartışıldığı gibi derli toplu, temiz, basit web siteleri arama motorları tarafından mobil cihazlara hızlı ve kolay bir şekilde indirilebildiği için tercih edilmektedir. Sayfasız tasarım, bir web sitesini yavaşlatabilecek her şeyden daha azına sahip olarak başarır. HTML, CSS, Javascript ve resimler, siteyi indirilecek verilerle aşağı indirmiyor, kullanıcı için daha iyi bir deneyim sunuyor ve arama motorlarında öncelik veriyor.

Bu basitlik, her tarayıcı cihazında harika göründüğü ve otomatik olarak mobil birinci sınıf bir site haline geldiği için tek sayfa web siteleri için iki kat harika. Bu kadar basit olmak, onun da daha kolay yönetildiği anlamına gelir. Sitedeki güncellemeler sıklıkla hızlı bir şekilde gerçekleştirilir, çünkü değiştirilecek veya güncellenecek çok az şey vardır, bu da işletmenizin web sitenizde güncel kalması için daha kolay olduğu anlamına gelir.

İşletmeler, sayfasız web sitelerini kullanım kolaylığından daha fazlası için seviyor: yüksek dönüşüm oranlarına sahip olma eğilimindedirler. Geleneksel bir hiyerarşik sitede, her şey bir kullanıcıyı anahtar kelime aramasıyla kapmak, sitenize inmelerini sağlamak ve ardından onları bir iletişim formu, sayfa veya telefon numarasına yönlendirmekle ilgilidir. Tek sayfa sitelerinde, kullanıcının dikkatini dağıtması için hiçbir yer yoktur – sayfanın her kısmı onları bir dönüşüm noktasına götürür, daha fazla müşteri adayı ve daha fazla iş sahibi olur.

Tek sayfa tasarımı muhtemelen web tasarımının geleceğini devralmayacak olsa da, kesinlikle 2019 yılına kadar iz bırakmaya devam edecek.

Video Arka Planları

Minimalist, hızlı yüklenen, düz tasarım trendlerine rağmen, video arka planları hala 2019’a giden bir trend olarak inanılmaz derecede popüler. Bu yıl, videoların bir siteyi çok fazla aşağıya çekeceği kadar büyük bir faktör olduğunu düşünebilirsiniz, ancak ilginç bir şekilde, video arka planlarının dönüşümleri arttırdığı gösterilmiştir.

Videolar metinden veya görüntülerin olacağından daha çekici. Muhtemelen bu eğilimin son birkaç yıl içinde Facebook gibi sosyal medya platformlarında göründüğünü göreceksiniz. Video yayınları diğer yayın türlerine göre önceliklendirilir. Hatta beslemenizi kaydırırken videoları otomatik olarak sessize alarak izlemeyi daha da kolaylaştırdılar.

Bir kullanıcı sitenize girdiğinde ve bir video arka planda oynatıldığında, videoların dikkatini çekmesi nedeniyle izlemek için etrafta dolaşması muhtemeldir. Bir kullanıcı sitenizde ne kadar kalırsa, dönüştürme olasılığı o kadar yüksek olur. Bu da sitenin ölçüsündeki zamanınızı artırır ve sitedeki ortalama zamanınız ne kadar yüksekse SEO’nuz da bundan o kadar etkilenir.

Videonun gücü kelimenin tam anlamıyla kelimelerle ifade edilemez – mesajınızı hızlı ve etkili bir şekilde iletir, bu da metnin paragraflarını yerine getirebilecek bir şeydir. Video birkaç saniye içinde yapar. Bu, kullanıcılarınıza dikkatinizi çeken kısa bir süre içinde açıklamak için karmaşık bir mesajınız olduğunda özellikle faydalıdır.

Son olarak, bir web sitesinde bir video arka planı hakkında sadece şık ve modern bir şey var. Video kısa olduğu, sessiz olduğu ve hoş, kaliteli bir görünüme sahip olduğu sürece, video arka planı markalaşma için çok şey yapabilir.

Mikro Animasyonlar

Web tasarımında göze çarpan ancak göze çarpan bir 2019 trendi, mikro animasyonlar. Mikro animasyonlar, kullanıcılarına web sitenize göz atarken sezgisel ve tatmin edici bir deneyim sunmak için güçlü bir yoldur. Bu, kullanıcının siteyi anlamasına ve fare imleci üzerine geldiğinde veya imleci tıkladığında doğrulamasını sağlayan küçük animasyonlar aracılığıyla gerçekleştirilir, örneğin Hamburger menüsü imleç üzerine geldiğinde düğmenin rengini değiştirme veya tıklatıldığında genişleyen bir menüdür.

Çoğu kullanıcı bu mikro animasyonları hem masaüstü hem de mobil tarama platformlarında her zaman yaşar. Göz atmakta o kadar yaygın ki onları deneyimlememek daha şaşırtıcı. Bu animasyonlar, kullanıcının sitenizde ilerlerken doğru işlemleri yaptıklarını bilmesine yardımcı olur. Formdaki gönder düğmesine bastınız mı? Tıkladığınızda renk değiştirdi. Sayfayı hızla nasıl yeniliyorsunuz? Aşağı kaydırma, yenileme işlemini doğru şekilde tetiklediğinizi bildirmek için bir çekme hareketi oluşturur.

Videolar gibi hareketli nesnelerin kullanıcının tutulmasına ve dikkatine nasıl yardımcı olduğunu unutmayın? Bu hareketler, küçük animasyonlar olsalar bile, kullanıcının dikkatini çekmeye ve bir sitede gezinirken onlar için zenginleştirilmiş bir deneyim oluşturmaya yardımcı olur. Buna karşılık, mikro animasyonların doğru kullanımı bir web sayfasında görsel hiyerarşi yaratır, ziyaretçileri dönüşüm noktalarınıza yönlendirir ve sonra sepetlerini doldurmaları için güzel bir ortam sağlar.

Bir mikro-animasyonun, bir form göndermeyi tıklayan bir kullanıcıyı “ödüllendirebileceğini” düşündürmek çok basit veya saçma görünebilir, ancak birçok formun kullandığı yorucu Captcha’yı düşünün. Şanslıysanız, tek yapmanız gereken onay kutusunu tıklamaktır, ancak resim seçme veya bir rakam ve harf dizisi sırasını girme sürecinden geçmeniz gerekiyorsa, dairenin girdap işaretini onay işaretinden izlemekten daha tatmin edici bir şey yoktur. . 2019 yaklaşırken, mikro-animasyonlar web tasarım endüstrisinde kalıyor.

Chatbotlar / Makine Öğrenmesi

Son birkaç yılda, botlarla etkileşimde bulunmak ve iletişim kurmak giderek daha normal hale geldi. Botlar veya sohbetler, dijital medyada web sitelerinde ve mikro etkileşimlerde giderek yaygınlaşıyor. Cep telefonu servis sağlayıcınızı en son aradığınızda ne zaman birisiyle konuştunuz?

20 yıl öncesine yaklaşmaya başladıklarında, bu botlar sorunları çözmeyi zorlaştırıyor gibi görünüyordu (komutlarınızı yüksek sesle, sert bir tonda telaffuz etmeyi unutmayın?) yapay zeka (AI) ve makine öğrenmesi. Bunlar, arama çubuğuna yazmaya başladığınızda Google’ın otomatik öneriler oluşturmasına yardımcı olan şeydir.

Bu yüzden de Facebook bizi bu kadar iyi tanıyor. Facebook’un nasıl göründüğümüzü öğrenmesine yardımcı oldu ve kendimizi bir fotoğrafta etiketlemek isteyip istemediğimizi sordu. Ayrıca konum verilerini kullanır ve okuma alışkanlıklarımızı öğrenir, böylece “beğen” düğmesine basmamızı sağlamak için hangi reklamları, etkinlikleri ve bilgileri bize göstereceğini kesin olarak bilir.

Sohbetler ve makine öğrenmesi, özellikle çoğu sohbette yerleşik olan otomatik cevaplayıcı işlevi web siteleriyle kullanıcı etkileşimlerini geliştirmeye devam edecektir; Bu, potansiyel müşterilerle olan ilişkinizi sağ adımda başlatırken, satış ekibiniz için potansiyel müşteriyle etkileşime geçmeden önce bilgi toplar.

2020 yılında, bu teknoloji mükemmelleştirilmeye ve şirket web sitelerine dahil edilmeye devam edilecektir. Yakında, web etkileşimleri sorunsuz olacak. Şirketinizle olan geçmiş etkileşimlerini analiz ederek, müşterinizin tam olarak ne aradığını zaten bilen bir web sitesi hayal edin. Bu yeni teknolojiler sayesinde, web üzerinden müşteri hizmeti her geçen gün daha hızlı ve daha verimli hale geliyor. Bunları web tasarımınızda göz ardı etmeyin.

Web Tasarımı 2020 – Minimalizmi Etkilemek veya Dikkat Çeken Görseller?

2020, web tasarımı için yılların Janus’una benziyor denebilir: bir tarafta, kırık ızgara düzenlerinin ve video arka planlarının cazip görsel zevkleri var. Diğer tarafta, düz tasarımın ve tek sayfalık düzenlerin güzel fakat pratik prensipleri vardır. Trendler değiştikçe, endüstri de değişiyor. Bu trendlerin üstünde kalmak, web sitenizi taze, güzel ve dönüşümlü tutmanıza yardımcı olur.

 

Ramazan GÖKSU

IT Constultant & Wordpress Developer & SEO Expert