WordPress 2021 7 Web Tasarım Trendi

You are currently viewing WordPress 2021 7 Web Tasarım Trendi

WordPress 2021 7 Web Tasarım Trendi

 

Neden Webtasarım Trendlerini Takip Etmelisiniz?

Zaman zaman onları etkileyen pek çok faktörle, trendlerin geldikleri kadar hızlı gitme eğiliminde olduğunu fark edebilirsiniz. Web tasarım endüstrisinde, kitlenin beğenisinin değişmesi ve teknolojinin büyümesi günümüz trendlerini büyük ölçüde etkilemektedir. Aynı zamanda, kullanılabilen teknoloji bir web sitesi ile neler yapabileceğinizi değiştirir. Bu nedenle, yalnızca ziyaretçilerin taleplerine göz kulak olmak değil, aynı zamanda pazara öncülük eden en son yenilikleri de göz önünde bulundurmak önemlidir.

 

Sonuncusu, özellikle WordPress siteleri için geçerlidir. Piyasadaki en popüler ücretsiz CMS olarak, WordPress web tasarım trendleri , sektörün kendi trendleri ve platformun en son yenilikleriyle birlikte gelişir. 54.000’den fazla eklenti (ve artmakta olan) ve çalışılacak 31.000 tema ile WordPress kaçınılmaz olarak hızlı değişir. WordPress ile her tür yaygın teknik kolayca entegre edilebilir. Bu eklentiler ve temalar arasında kesinlikle mobil uyumlu seçenekler, en yeni AJAX destekli arama çubukları ve kullanıcı rahatlığını geliştirmek ve en son trendlere uymak için ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi bulacaksınız.

 

Bilmek savaşın yarısıdır – en son WordPress web tasarım trendlerini takip ederek rekabette bir adım önde olun.Gardınızı düşürmeyin ve ara sıra yapılan değişiklikler ile memnun kalın. Sitenizin ihtiyacı olan son şey, tasarımı kötü göründüğü için ziyaretçilerinizin sitenizden kaçmasıdır.

 

2021’deki En İyi 7 WordPress Web Tasarım Trendleri

 

İşte size 2021’de yakından takip etmeniz gereken yedi WordPress web tasarım trendi:

1. Sürükle ve Bırak Sayfa Oluşturucusu

Gutenberg editörünün başarısıyla, giderek daha fazla kullanıcı, tercih ettikleri düzenleme yöntemi olarak sürükle ve bırak sayfa oluşturucularına yöneliyor. WYSIWYG ve blok sistemlerini uygulayan bu tür düzenleyici ile herkes birkaç tıklamayla kendi web sayfalarını oluşturabilir. Kullanımı kolay, yeni başlayanlar için uygun ve kod yazmayı gerektirmiyor – sevilmeyecek neyi var?

 

Bu eğilim, web sitesi oluşturma pazarında büyük bir başarıya imza atan, kullanması kolay web sitesi oluşturucularının yaygınlaşmasından etkilenmiştir. Bunu fark eden WordPress geliştiricileri gerçekten herkesin bir web sitesi oluşturabilmesi için platformlarını geliştirdi.Resim 1: Sürükle ve Bırak Site Oluşturucu

Kolay web sayfası düzenleme araçlarına yönelik artan talebi karşılamak için, gitgide daha fazla sürükle ve bırak sayfa oluşturucu bu zorluğa meydan okuyor. Gutenberg’in mevcut rakipleri Elementor, Divi ve Beaver Builder‘dır. Bu eğilim muhtemelen sonraki yılda da devam edeceğinden, daha fazla sayfa oluşturucunun yarışmacının katılmasını bekleyebiliriz.

 

2. Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik

 

Artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR), internette gezinme deneyiminizi bir sonraki seviyeye taşıyor. E-Ticaret endüstrisinde AR, müşterilere ürünün işlevselliği ve görünümü hakkında daha iyi bilgiler verir. AR Display eklentisi ve Ozisti çok amaçlı teması, kullanıcıların bu teknolojiyi WordPress sitelerinde uygulamaya koymasını sağlayan seçeneklerden sadece iki tanesi.

VR ise, turizm sektörüne ve etkinlik bazlı projelere yolların potansiyellerini minimum maliyetle göstererek fayda sağlıyor. Ticari olmayan amaçlar için VR, bir galerinin değerini artırmak ve diğer içeriklerini desteklemek için idealdir. Bu teknolojilerin yüzeyini zar zor çizdiğimiz için, bu yıllarda daha fazla yenilik bekliyoruz.

 

Biraz yaratıcılıkla hemen hemen her işletme, özellikle de fiziksel ürünler satan işletmeler bu trendden yararlanabilir. Potansiyel müşterilerin kendilerine uygun olup olmadığını görmek için ön kameralarıyla alacakları gözlükleri denemelerine izin vermekten, kullanıcıların bir satın alma yapmadan önce alacakları puf koltuğun oturma odalarında nasıl görüneceğini görmelerini sağlayan mobilya mağazalarına kadar.

3. Video Arka Planları

Video arka planı trendinin popülaritesi, hızlı yükleme hızlarına yönelik artan ihtiyaç nedeniyle bir süreliğine düşebilir. Ancak, video arka planlarının ziyaretçilerin dikkatini çekmede ve hemen çıkma oranlarını düşürmede etkili olduğu kanıtlandığından, önümüzdeki yıllarda güçlü bir şekilde yaygınlaşmasını bekleyebiliriz.

 

Estetik olarak, videonun birleşimi, iyi bir ilk izlenim bırakan, sürükleyici bir deneyim yaratır. Ayrıca, rahatsız edici olmadan veya web sayfasını metin bloklarıyla tıkamadan daha fazla bilgi verebilirsiniz. Ziyaretçilerinizi meşgul tutmakta zorluk çekiyorsanız, arkasında durmanız gereken trend budur.

 

Birçok ülkenin internet altyapısının sürekli gelişmesi ve yaklaşan 5G devrimi ile birlikte, hızlı bağlantılar ve gelişmiş video sıkıştırma, her iki dünyanın da en iyisine sahip olmanızı sağlayacaktır – güzel bir video arka planı ve hızlı yüklenen bir web sitesi.

4. Minimalizm

Minimalizm, video arka planlarının aksine, yüksek yükleme hızlarına olan artan ihtiyacın ardından popüler hale geliyor. Yavaşlamak yerine, bu yinelenen trend, web sitesi hızına, SEO’ya ve gezinmeye büyük ölçüde fayda sağladığı için durma belirtisi göstermemekte.

 

Son parça, harika bir deneyim sunmak ve ziyaretçilerin içeriğinizden zevk almasını engelleyen dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırmak için hayati önem taşır. Sonuç olarak, temiz ve dağınık olmayan bir web sitesine sahip olursunuz.

Wordpress Web TasarımResim 2. Helmetex minimalizmi

5. Asimetri

Asimetrik tasarım, gitgide daha fazla web sitesinin, ziyaretçinin dikkatini çekmek için asimetriyi etkili bulmasından ortaya çıkıyor. Minimalizm ile birlikte asimetri, içeriğinizin önemli kısımlarını vurgulamanıza ve görselleri sanatsal olarak sergilemenize olanak tanıyarak sitenin estetik değerini artırır. Home Societe, bu tasarım konseptini başarıyla benimseyen birçok web sitesinden biridir.

Resim 3. Home Societe asimetrisi

 

Sitenizi rekabete karşı öne çıkarmak için sanatsal bir yol arıyorsanız, bu trendi takip etmeyi düşünmelisiniz.

6. Çok Amaçlı Temalar

WordPress’in çeşitli endüstriler arasında artan popülaritesi ile birlikte, çok amaçlı temalar, yavaş yavaş kullanıcının ana seçimi olarak niş temaların yerini alıyor. Bu tema türü yalnızca uygun maliyetli olmakla kalmaz, aynı zamanda mükemmel kullanılabilirliğe sahiptir. Nişleri ve amaçları ne olursa olsun her türlü siteyi inşa edebilirsiniz.

 

Çok amaçlı temanın en önemli avantajları arasında genellikle ölçeklenebilir işlevler, özelleştirme özgürlüğü ve e-ticaret özellikleri bulunur. Sonuncusu, bir blog kullanarak SEO’yu geliştirmek isteyen e-ticaret mağazaları için özellikle idealdir. Kısacası, ihtiyacınız olan her şey tek bir büyük pakette mevcuttur.

7. Tek Sayfalı Tasarım

Minimalizmin başarısının ardından, tek sayfalık web sitesi tasarımı, sadeliği nedeniyle hızla popülerlik kazandı.Az miktarda içeriğe sahip web sitelerine hitap ettiğinden, tek sayfalık tasarım, önemli bilgileri vurgulamak ve dikkat dağıtıcı unsurları kaldırmak için mükemmeldir. Ek olarak, çok seviyeli menünün olmaması, web sitenizin çok daha hızlı yüklenmesini sağlar ve bu nedenle hemen çıkma oranını düşürür.

 

Basit ve kullanımı kolay gezinme özelliğiyle bilinen tek sayfalık web tasarımı, mobil kullanıcılardan ilgi görmenize yardımcı olabilir.Mobil cihazların bu yılki küresel web sitesi trafiğinin yarısından fazlasına katkıda bulunduğu göz önüne alındığında, bu eğilimin yakın zamanda sona ermesi pek olası değildir.

WebtasarımResim 4: Fishing the Feed’in tek sayfa tasarım

Özetle

Gittikçe daha fazla insan bir web sitesine sahip olmanın öneminin farkına vardıkça, rekabet her zamankinden daha da kızışıyor. Bu rekabet ortamında hayatta kalabilmek için, iyi bir ilk izlenim bırakabilecek, göz alıcı bir siteye sahip olmanız gerekir. En son WordPress web tasarım trendlerini takip ederek, pazarın taleplerini karşılamaya ve yeni ziyaretçilere hitap etmeye erken bir başlangıç ​​yapabilirsiniz.

 

 

Sizinde bir websitene mi ihtiyacınız var?
Size Bir Teklif Sunalım

 

Ramazan GÖKSU

IT Constultant & Wordpress Developer & SEO Expert